Hvorfor Dubai?

Hvorfor Dubai?

dubai downtown

Hej igen! Nu prøver jeg med #2 indlæg, og tænkte det nok var oplagt at jeg fik fortalt om hvordan jeg er havnet her, midt i sandkassen.

Jeg er tit blevet stillet spørgsmålet: Hvorfor? Hvorfor flyttede vi til Dubai?

Der er et par fundamentale grunde til, at vi valgte at rejse væk fra Helsinki, hvor A og jeg boede sammen i lige knap 1,5 år. Hovedårsagen var, at vi trængte til forandring. Jeg blev aldrig helt glad for at bo i Finland. Jeg følte, at jeg var på hans hjemmebane og min udebane. At det ikke var mit hjem, til trods for at jeg havde nogle skønne finske veninder og dejlige kolleger.

A havde altid gået med en drøm om at have base (der, hvor man er ansat til at flyve ud fra) i udlandet, så en aften i august 2015 (ja, vi blev kærester i maj måned og havde tydeligvis travlt med at komme væk) sad vi sammen på sofaen og gik igennem en masse pilot-jobopslag på nettet.

Der var mange – riiiiiiiigtig mange. Især mange selskaber søgte i Mellemøsten og Asien. Han fik søgt en del stillinger, fløj en del rundt til forskellige lande for at gennemgå såkaldte ‘assessments’, som minder meget om NASA-astronauters træningslejre, mens jeg blev i Finland og fløj hr. og fru. Finlandia rundt i Europa.

Fra Kina til Dubai
Vi var meget tæt på at skulle flytte til Kina, hvor han fik tilbudt arbejde. Heldigvis gav et selskab her i Dubai ham et tilbud, vi ikke kunne sige nej til. Kina havde været en STOR omvæltning, selv om jeg egentlig havde indstillet mig på tanken om et par år der. Den kinesiske kultur ville være en udfordring for os begge i det lange løb.

 

view

Billedet ovenfor forestiller udsigten fra vores lejlighed i Dubai Marina. Tænk, at jeg er så privilegeret, at jeg står op til dette syn hver morgen og kan kalde det her for mit hjem!

Jeg føler mig helt enormt heldig. Endelig har jeg fundet ro i et land, der ikke er Danmark (læs: jeg har boet i mange lande).

Her føler jeg mig hjemme!

Læs med næste gang, hvor jeg har tænkt mig at give dig lidt ‘nice to know’, hvis du skal eller påtænker at rejse til Dubai.

Kram og masser af kærlighed fra varmen,

Screen Shot 2016-05-01 at 21.03.37

ENGLISH

Hey guys!

Its time for my second blog post of all time, and thought it would be an idea to share with you just how I ended up here, in the middle of the sandbox.

I get asked the same question again, and again: Why? Why did we move to Dubai?

There are a few fundamental reasons why we chose to leave Helsinki, where A and I lived together for just under 1.5 years. The main reason was that we needed a change. I never felt 100% comfortable in Finland. I felt that we lived on his home-turf and i was the alien. That it was not my home, even though I had(have) some great Finnish friends and wonderful colleagues.

A had always had a dream of being based abroad and make good money, so one evening in August 2015 we sat together on the couch and went through a lot of pilot job postings online.

There were many – and i mean a lot! Especially, many airlines were looking for pilots in the Middle East and Asia. He had applied for some positions, flew around a lot to different countries to participate in these so-called ‘assessments’, which are very similar to NASA astronaut training camps, while I was in Finland and flew Mr. And Mrs. Finlandia around Europe.

From China to Dubai
We were very close to moving to China, where A had been offered a job. Luckily, a company here in Dubai made him an offer we could not refuse. China would have been a big big change, although I had already gotten used to the idea of spending a few years there. The Chinese culture would have been a challenge for both of us in the long run.

The image above is the view from our apartment in Dubai Marina. Imagine, that I am SO privileged that I wake up to this view every morning and can call this my home!

I feel incredibly lucky. Finally, I have found peace in a country that is not Denmark or England.

This is my home now.

Sending you all a lot of hugs and kisses from the desert! x

2 kommentarer

 • Tine

  Hej, har svært ved at forestille mig hvordan A kunne komme til den beslutning at flytte fra Finland, når han har en lille datter. Jeg er med på det er vigtigt ens kæreste også trives, men ligefrem at flytte væk fra ens lille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Steenkjær

   Ja, det forstår jeg godt at du står uforstående overfor. Det er en længere historie, som jeg meget gerne vil komme ind på i et senere indlæg. Jeg kan dog ‘trøste’ dig med, at de har et fantastisk forhold, og ses relativt ofte.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor Dubai?