The breakfast club

Sommerhus i Finland

Screen Shot 2016-05-18 at 22.58.04

Lige nu sidder jeg ombord Emirates EK152 fra København til Dubai, og skriver dette indlæg. Gutten foran mig snorker helt absurd, A har valgt at flade ud på de to frie pladser der er imellem os, og jeg kan på ingen måde finde mig til rette så jeg selv kan få noget søvn inden vi lander. Vi forlod Helsinki i morges kl7, så det har været en laaaaaaaang dag. Derfor tænkte jeg det kunne være oplagt med at skrive lidt om den sidste halvdel af vores ugelange ‘tour-de-skandinavien’ (ja ja, jeg ved godt at Finland ikke hører til skandinavien på papiret, men i mit hoved gør det altså :D) haha

Som førnævnt, kommer A fra Finland. Der har han sin familie, der blandt andet består af sin 5 årig datter han har fra et tidligere ægteskab, og hende skal vi selvfølgelig besøge så ofte som muligt. A har aldrig haft regelmæssigt samværd med bette, men de har et helt unikt bond imellem dem, som vi alle ihærdigt forsøger at opretholde (jeg havde ved gud aldrig forestillet mig at jeg skulle finde sammen med en FFF’er: fraskilt finsk far – mine planer for fremtiden var en del mere ukompliceret).

Screen Shot 2016-05-18 at 22.52.02

Noget af det jeg har savnet allermest siden vi flyttede til sandkassen, er den grønne natur. Ikke fordi jeg er opvokset på en gård eller fordi jeg førhen har opholdt mig meget udenfor, men bare det, at man kan gå ud og trække frisk luft ned i lungerne, er helt fantastisk. Det mærker man med det samme, når man bor i et land som Dubai. Vi blev derfor enige om at vi skulle tilbringe de dage vi havde i Finland, ude i A’s familie-sommerhus. Sommerhuset ligger lidt udenfor hans hjemby, Mikkeli, lidt mere nordpå end Helsinki. A er en kæmpe bilnørd samtidig med han lever og ånder for luftfart. I Dubai har vi en Range Rover, en Lotus Evora S og en Porsche Boxster (fy for fanden hvor lyder det snobbet, jeg ved det, men bilerne  i Dubai koster en brøkdel af hvad de koster i Danmark) – i Finland har han dog valgt at vi skal køre i en ‘Datsun’ fra 1979 som er museum registreret. Jeg troede han tog pis på mig, da han købte den sidst vi var i Finland efter en tur i byen med hans venner, men næh nej – den skulle han åbenbart eje. Han er næsten mere øm overfor den, end han er overfor lotus’en. Anyways, den skide Datsun blev købt lige netop til ture som denne, så vi kunne få begge ben på jorden i ny og næ.

Screen Shot 2016-05-21 at 12.56.26

For at komme frem til sommerhuset skal man køre langs grusveje, mange kilometer igennem skoven, og til sidst ankommer man til det smukkeste lille sted helt ned til en sø. Det er slet ikke som de sommerhuseområder man ser i Danmark, hvor husene ligger klods op af hinanden. Den tætteste nabo ligger godt 10 minutters kørsel derfra. Det er så idylisk. Et vaskeægte finsk sommerhus med udendørstoilet, kæmpe sauna, vand direkte fra søen og grillområde helt ned til vandkanten. Det er ganske primitivt, men noget af det smukkeste og hyggeligste jeg nogensinde har oplevet. Der er så meget ro, og natur omkring en.

Screen Shot 2016-05-18 at 22.51.40 Screen Shot 2016-05-18 at 22.50.28 Screen Shot 2016-05-18 at 22.51.17 Screen Shot 2016-05-18 at 22.52.11

Der boede vi i et par nætter, hvor vi gik ture i skoven, legede ude i haven, grillede og alt muligt andet sommerhusagtigt – det havde vi virkelig brug for. Billederne her er fra da vi gik en lang morgentur ude i skoven.

 Screen Shot 2016-05-18 at 22.50.46  Screen Shot 2016-05-18 at 22.51.27

Screen Shot 2016-05-18 at 22.51.03 Screen Shot 2016-05-21 at 12.57.37

Inden vi skulle aflevere prinsessen igen, tog vi en tur i ‘Findlandia Cirkus’. Personligt, så bryder jeg mig normalt ikke om cirkuser. Jeg er hende, der har set alverdens dokumentarfilm omkring cirkus-dyr der bliver uretfærdigdigt behandlet, og har siden sagt til mig selv at jeg ikke ville være med til at støtte de forestillinger. Derfor sagde jeg også til A at jeg ikke vil med hvis der var elefanter, løver eller den slags. Han grinte blot af mig og sagde at jeg kunne slappe helt af, og at det vildeste dyr de havde i den Finske-cirkus, var store heste. Selvom at jeg så tænkte det garanteret ville blive røv-kedeligt, tog frk “svær-at-tilfredsstille” med, og der blev jeg positivt overrasket. Det var en rigtig hyggelig og imponerende show – 5* fra mig.

Screen Shot 2016-05-18 at 22.50.11

Siden vi skulle så tidligt afsted i morges fra Helsinki lufthavn, valgte vi at køre derned igår aftes. Så havde vi også hver især tid til at ses med vores venner fra dengang vi boede i byen, inden vi smuttede for denne gang. Jeg fik nogle rigtig gode veninder fra Finland i det 1,5 år jeg nåede at bo der. De fleste af dem var kollegaer, men også et par stykker uden vinger. Dem taler jeg med regelmæssigt, da jeg synes det er vigtigt at man ikke bare forsvinder ud af hinandens liv så snart man ‘rejser videre’. Man har trods alt opbygget et venskab, og det skal man ikke smide væk. Vi tog ud og spiste burgers og drak mojitos, og fik en god sludder om det hele. Det er skægt at se hvor meget der kan ændre sig på et halvt år, siden vi flyttede – den ene er gravid, den anden har fået en kæreste og de andre arbejder i vidt forskellige selskaber.. Det var rigtig hyggeligt at se dem igen.

Screen Shot 2016-05-21 at 11.46.32

Jeg tænker, at jeg vil skrive et mere detaljeret indlæg om Finland på et senere tidspunkt, da jeg tror mange af jer vil blive positivt overrasket over hvad jeg har at sige om landet – man skal ikke tage fejl af stedet. Der er så meget jeg vil fortælle, så det må vente.

Nu venter specialeprøve skrivning, og en masse undervisning jeg ikke har fået set fra den sidste uge – det er bare mega fedt. NOT.

Håber i alle får en fantastisk weekend, og husk i kan følge med på Instagram: maisteenkjaer, snapchat: Maisteenkjaer og bloglovin’

Kys og kærlighed,

Screen Shot 2016-05-01 at 21.03.37

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The breakfast club