Mødregruppe i Dubai

REJSETIPS – DANISH ONLY

ec1f6ef9-a8f8-4255-9e71-33b90b0bea26-1

Hej alle!

Jeg overvejer virkelig at tage et smut til London med Victor i næste uge. Min barndomsveninde har lige fået en ny lejlighed i centrum med plads til os så det er jo helt perfekt. Hun har kke mødt V endnu, og har lige mulighed for at tage fri fra arbejde i nogle dage. Det er også nu jeg burde gøre det, hvor jeg ikke er gået i gang med at studere igen, så vi ser lige hvordan flyafgangene ser ud i starten af næste uge og om der overhovedet er plads til os.

Dem der har fulgt mig i et stykke tid har godt set at Victor har allerede været ude og flyve en del. For det meste har turen gået til Danmark hjem til mormor og resten af familien, og oftest rejser jeg alene med ham. I starten var det ingen problem. Han sov nærmest fra da vi kom ombord til vi landede igen og det var lige før han sov bedre ombord flyet end han gjorde i sin egen seng!!! De dage er fordi, venner. Hold nu KÆFT han er en kamp at have med ombord for tiden. Drengen vil ikke sidde stille, han vil over til alle de andre passagere, han vil kravle i midtergangen og skal underholdes konstant. Det er seriøst STELJT op ad bakke, og hver gang jeg sidder der med mit umulige barn, sværger jeg højt og helligt at jeg ALDRIG gør det igen alene. Alligevel sidder jeg her, og planlægger endnu en rejse, en time længere væk end Danmark. Jeg har tydeligvis tabt sutten, men ikke desto mindre synes jeg at jeg vil dele mine rejse-must-haves og tips med jer – både til selve rejsen, men også når man generelt er væk fra hjemmet og vante omgivelser i en længere periode.

 

TIL REJSEN?

 1. Mad poser/mælk.
  Victor får kun 2 flasker om dagen af 180 ml. En om morgenen og igen inden han skal i seng. Jeg har dog erfaret, at nogle gange er en flaske det eneste der kan få ham til at fald i søvn ombord, og derfor pakker jeg både mælk og mad til ham. Victor er personligt ligeglad med om flasken er varm eller ej, og derfor tager jeg 3 tomme flasker med (lidt ekstra hvis der er krise, eller forsinkelser) og nogle kartoner ‘ready-to-drink’ modermælkserstatning. Man må gerne have flasker og mad med en volume over ‘det tilladte’ igennem security i lufthavnen. Det skal bare op af pusletasken og scannes. Derudover tager jeg snacks, madposer fra ellas kitchen eller semper og en drikke-kop med til ham (gerne med indbygget sugerør, som den her)
 2. Legetøj.
  Jeg tager altid noget han kan sidde og pille ved, og noget der ikke larmer for meget (han larmer nok i sig selv). Jeg tager også en bog med vi kan sidde og bladre i (jeg er optimist), og MANGE sutter i suttesnor. Han kan slet ikke koncentrere sig om at se et afsnit et-eller-andet endnu, men det bliver vel nemmere når han kan sidde med en Ipad.
 3. Stofbleer og et tæppe.
  Man kan aldrig have for mange stofbleer i pusletasken, spørger du mig. De kan bruges til det meste. Derudover synes jeg det er dejligt for Victor at han har et tæppe han kan ligge og putte med (når han gider). Der er nogen der foretrækker at tage barnets dyne med, men det har jeg ikke nok hænder til. Vi elsker vores ‘swaddle’ fra fabelab, som Victor har haft glæde af siden han blev født. Den kan købes her.
 4. Pusleunderlag.
  Det er ikke særlig sjovt at skifte ble på et fly-toilet, men det skal jo gøres. Puslepladsen er virkelig også hård og kold, og derfor synes jeg det er vigtigt at barnet har et blødere underlag at ligge på. Vi har et pusleunderlag fra CamCam, som jeg altid har med i pusletasken, uanset om jeg rejser eller ej.
 5. Skiftetøj og varm trøje.
  Det kan godt blive meget kold ombord, og for at undgå forkølelse plejer jeg altid at pakke Victor godt ind.
  Jeg synes også det er som om børn sviner mere, tisser igennem og ind imellem brækker sig når de er ombord – derfor vigtigt med skiftetøj.
 6. Fugtighedscreme.
  Victor har sart hud. Han led af børneeksem som spæd, som heldigvis er gået over allerede, men han får stadig meget tør hud på kinderne i perioder. ISÆR når vi rejser. Luften ombord et fly er meget tørt, og det gør intet godt for huden, og derfor smører jeg altid et tykt lag creme på hans kinder løbende under flyveturen. Min absolut favorit børnecreme kan man købe her – jeg vil hellere have at han ser fedtet ud, end at han skal gå rundt med de kinder i flere dage.

TIL FERIEN:

 1. Mælk.
  Heldigvis er Victors mave blevet mere hærdet med tiden, men jeg husker da han var 5-6 måneder fik han virkelig ondt i maven da vi var i Danmark, fordi jeg blev nød til at give ham en anden mødermælkserstatning end den han fik i Dubai, da jeg simpelthen ikke kunne finde den i butikkerne! Det var også der, at vi valgte at skifte fra Hip organic til Nan MME, da jeg kunne købe Nan i både Dubai, Danmark og Finland. Derfor vil jeg råde jer til at købe en bøtte af det MME i bruger (hvis i ikke ammer), og slæbe det med i kufferten. Det ville være en skam hvis den lille skal bøvle med en træls mave på jeres ferie.
 2. Bæresele eller rejsebarnevogn.
  Da Victor var helt lille brugte vi en bæresele fra Ergobaby. Den var helt uundværlig og vi har virkelig haft meget glæde af den. Det er SÅ skønt, især hvis man rejser alene, and man har hænderne frie til at skubbe en vogn eller rode i tasken. Vores dreng er nu blevet så tung, at jeg simpelthen ikke kan bære rundt på ham i den sele på sådan en lang rejse. Enten det, eller så er min ryg blevet for svag til det. Korte strækninger er ingen problem, men en tur fra Dubai til København, og så videre til Jylland er for krævende. Derfor har jeg nu fået anskaffet mig en Baby Jogger City Tour, som man kan folde sammen og have med ombord. Det er VIRKELIG smart. ‘Baby-zen YOYO’ klapvognen kan det samme. Faktisk er jeg begyndt at bruge den i dagligdagen herhjemme, og har efterladt min City elite hos min mor i Danmark.45195484-1eca-49a7-aed9-d6d7bbe5c210 7b00578e-faf0-40b6-8f1d-343ee18574f1-1
 3. Rejse højstol.
  Uden tvivl noget jeg har været SÅ glad for. Selvfølgelig er sådan en her ikke nødvendig hvis man bor på et hotel hvor der altid er en højstol lige ved hånden, men hvis man som mig rejser rundt og skal besøge en masse familie og venner som ikke har en højstol i hjemmet, er den guldværd. Højstolen kan hæftes til de fleste borde, og kan foldes helt flad. På den måde kan barnet ‘være med’ uanset hvor man er. Den vi har er fra Phil & Teds.
  5db796a5-019c-482e-830e-b9e5f0837c3e 086155fa-53ef-414d-9357-6b99188e59a0
 4. Praktisk legetøj.
  Legetøj kan hurtigt komme til at fylde en del, men min søde veninde har haft lånt mig et mini legetæppe, som var så nem at slæbe rundt på dengang Victor var mindre. Den kunne nemt foldes sammen og fyldte ingen ting i pusletasken. Du kan finde den her.
  c58c27c8-29f2-46a3-bd01-853ada72c85d-1
 5. Solcreme og badetøj.
  Det giver vel sig selv, men det er vigtigt at huske på at pakke noget ordentligt UV beskyttende badetøj hvis man skal på badeferie. Det samme gælder hatte og badesko. Det er ikke alle strande der er lige-børnevenlige, og der kan være en masse sten i vandkanten – derfor er gummi badesko en god ide. Vi bruger solcreme med faktor 50 på Victor, men det er ingen fordi hans hud er så sart. Man skal også huske på at det IKKE er anbefalet at smøre børn under 6 mdr ind i solcreme. Hvis man rejser med et yngre barn, kan jeg anbefale at købe en skygge-parasol til barnevognen, eller så at holde barnet i skyggen.
  2360ae86-f8eb-41c4-a0ea-a2407cedd60f-123559858_10159686328850094_8312884436656715390_n
 6. Bestik.
  Jeg tager altid et par skåle og bestik med, når jeg er ude og rejse. Det er ikke alle restauranter der har udstyr til de helt små.

 

Jeg håber at i kan bruge ovenstående rejsetips på jeres næste flyvetur og rejse, og hvis i selv har flere gode råd må i MEGET gerne dele dem i kommentarfeltet!

 

2 kommentarer

 • Carina

  Rigtige gode tips! Vi har gjort nøjagtigt det samme som du skriver. Vi rejser nemlig også en del og vores søn er vist nok kun én måned yngre end Victor 🙂 Jeg har også lige fire tips som jeg synes har været uundværlig når vi har rejst, håber det er ok? 🙂

  1. Suttesnore, hvis ens barn bruger sut. Shit vi har været glade for dem.

  2. En termoflaske, hvor man kan have kogende vand i til flasker. Det synes jeg fungerede fremragende og så supplerede vi med kildevand hvis det stadig var for varmt. Selv i flyet fik vi tanket op med kogende vand. På længere ture, fx da vi var i Thailand, var det fantastisk.

  3. Vi havde købt en termopose i Tiger, hvor termokoppen/flasken lå i. Så holdte den længere

  4. Vi købte for længe siden en drikkedunk med indbygget sugerør i. Fantastisk at have med over alt og den er så nem for barnet at bruge.

  Knus 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Steenkjær

   Det var nogle rigtige gode tips! Du har så meget ret med suttesnoren!!
   De har også kogende vand ombord, og det bad jeg bare om dengang jeg skulle bruge det til V’s flasker. De plejer også at være flinke til at lave et vandbad, hvis man ønsker at flasken skal varmes lidt op!

   Kom endelig med flere, hvis du kommer i tanke om andre gode råd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mødregruppe i Dubai