Fremtidsplaner

Dubai dreaming …

0e1fd375-ebd8-4607-84b4-cf462cef78cf

Der er efterhånden mange af jer, der har taget kontakt til mig med jeres spørgsmål omkring Dubai, da i går med en drøm om at bo her. For det første synes jeg det er så FEDT at i tager fat i mig og laver jeres ‘lektier’ inden i bare springer ud i det – for det er virkelig en nødvendighed. Dubai er super fedt at besøge, men det er noget helt andet at bo her. Dermed sagt, at det ikke et dårligt sted at bo – mulighederne er jo uendelige hernede. Måden landet er sat sammen på er bare MEGET anderledes end i Danmark, og Europa i det heletaget, og der er MANGE ting man skal sætte sig ind i inden man tager springet og flytter herned. Jeg har læst igennem mange af de spørgsmål jeg har fået, og har samlet de mest spurgte nedenfor …

 1. Er der dyrt i Dubai?
  Ja, meget. Det har jeg vidst også skrevet herinde tidligere. Alt fra madvarer til tøj er væsentligt dyrere end i Danmark for eksempel. Man kan godt gange priserne med to i forhold til danske kroner.
 2. Hvad koster det at bo hernede?
  Det afhænger af hvor man vil bo. Man kan godt finde en fin studio-lejlighed udenfor centrum (væk fra marinaen og downtown)  til omkring 50.000 aed om året. Hernede plejer man at betale husleje i 1 eller 2 cheques om året – forudbetalt selvfølgelig. Nogle udlejere kan godt gå med til 4 cheques, men det er ikke ofte man hører om det (ja, man betaler meget med cheques hernede – lorte system). Hvis man kommer herned som enlige, kan man også godt finde et værelse i en lejlighed med andre, hvor man kan leje sig ind til 3-6000 aed om måneden. Hvis man vil have en 3 værelses lejlighed i marinaen med en udsigt som den vi havde da vi flyttede til Dubai, skal man op og give +160.000 aed om året. Ja, den var ikke helt gratis, og en stor del af Arttus løn går  til husleje.
  Der er mange arbejdspladser der ‘ligger ud’ for ens husleje, men der er også mange der ikke gør. Der er også arbejdspladser der indlogerer deres ansatte i lejligheder som en del af deres arbejdskontrakt. Derfor er det vigtigt med en opsparring, og i kan holde øje på boligsider såsom Dubizzle, Bayut og propertyfinder. Man skal også huske at man skal betale el/vand hver måned.
 3. Er det nemt at finde et arbejde?
  Jeg har ikke personlig erfaring med at søge arbejde her i Dubai, men jeg kender mange der har. Langt de fleste af dem, har sikret sig et arbejde INDEN de flytter herned, men der er også dem der er rejst herned på ferie, og så søgt mens de var hernede (man kan opholde sig i Dubai med dansk pas i 90 dage på turistvisa). De er mange der kommer herned som ejendomsmæglere og personligetrænere – der er MANGE jobs i de brancher. Der findes også stillinger som sekretærer og pædagoger, men sandheden er, at lønnen ikke er særlig god – i hvert fald ikke efter Dubai-standarden og de leveomkostninger der er. Jobportaler i kan søge på er Gulf recruiter , Gulf talent, Bayt og Indeed – her burde i også kunne få en ide om lønniveauet. Linkedin er også MEGET brugt hernede i forbindelse med jobsøgning.
 4. Er det nemt at leve med børn her?
  Ja og nej.
  Der er SÅ meget at lave med børn i Dubai. Underholdning og aktiviteter til dem findes der i hvert fald nok af!
  Det er dog meget dyrt at bo med børn hernede, da institutioner og skoler koster en BONDEGÅRD. Vuggestuer/børnehaver koster alt fra 20.000-40.000 aed om året, alt afhængig af om dit barn skal være der fuldtid eller kun 2 dage om ugen 4 timer af gangen (ja, det er begrænset hvor meget man kan arbejde hvis dit barn kun er i institution så lidt). De kommer i skole når de er 3 år, og der bliver det endnu dyrere. Heldigvis er der nogle arbejdspladser der giver tilskud til børenes skolegang, men ellers skal man selv punge op. Derudover er det FORFÆRDELIGT at leve her om sommeren. Jeg kan simpelthen ikke beskrive, hvor meget jeg  frygter sommeren i år, nu hvor vi har Victor der skal underholdes – gerne udenfor hjemmet. 50 grader er no joke.
 5. Min kæreste har fået tilbudt et job i Dubai, og jeg vil gerne flytte med – hvordan gør vi?
  For at man kan opholde sig længere tid af gangen i Dubai, skal man have et residency visa. Det får man kun hvis man har et arbejde hernede, eller du bliver ‘sponsoreret’ af din ægtefælle. Ja, man skal være gift hvis man skal ind under sin partners visa. Kan man så bo sammen som kærestepar, hvis man hver især har et arbejde hernede? Det er der mange der gør, men det er ulovligt. Bliver man opdaget står man til en kæmpe bøde og/eller uvisning. Lige på det punkt, er det ret skræmende at tage den chance. Men som sagt, er der mange der gør det alligevel.

Hold kæft, hvor lyder det hele egentlig ret negativt, når jeg læser det igennem. Det er virkelig ikke min mening at knuse drømme, men jeg synes det er SÅ vigtigt at man har et realistisk syn på tingene, og ved hvad man går ind til. Man kan lynhurtigt blive blændet af alt det fantastiske her i Dubai, men man skal ikke glemme at det bliver også hverdag her, med praktiske ting der skal tages hånd om – det kan ikke alt sammen med beach clubs og lækre restauranter.

Går du også med en drøm om at flytte til Dubai, og ikke har fået svar på dine spørgsmål her i dette indlæg, så skriv endelig en kommentar og jeg vil forsøge at svare så godt som muligt 🙂

God dag derude x

 

ENGLISH: 

 I have received a lot of direct messages from some of you, asking a lot of practical questions with regards to moving and living in Dubai. Its really smart to do your homework before jumping in the deep end, which is why i have gathered some of the most frequently asked questions and answered them here on my blog;

1. Is living in Dubai expensive?
Yes. Yes it is. Very expensive. To be honest, everything from groceries to clothes is more expensive than in europe, if you ask me. 

2. What are rent prices like?
Rent prices vary, according to what accommodation you are looking for and where you want to live. You can easily find a decent studio apartment a little outside of downtown/marina for approx 50.000 aed yearly. Its worth remembering that most rents are paid yearly in advance, in 1 or 2 cheques (they still use cheques to pay for a lot of stuff down here, which i will never quite understand). You can pay rent monthly/quarterly some places, and a lot of single people live in apartments/houses with others, where they can rent a room for anywhere from 3000-6000 aed. Some workplaces also have accommodation for staff. 

3.  Is it easy to find work?
I dont have any personal experience when it comes to job hunting in Dubai, but i know many who have. The majority of them have secured work BEFORE moving to Dubai, but there are also some who come here on a tourist visa and find a job. Salaries vary, and many jobs arent as well paid as they would be ‘back home’, whereas others are VERY well paid. Job hunting websites such as Gulf recruiter , Gulf talentBayt and Indeed are good places to start.

4. How is it living with children here?
This is a tricky one for me, since i would prefer to raise my children in a more ‘normal’ environment. With that said, there is so much to do with kids here, and the opportunities are endless. The one ‘problem’, however, is how expensive nursery and school is. Oh my word. Day care costs anywhere from 20.000-30.000 aed pr year, depending on how much they attend. Schools are even more expensive, and they start there when they are around 3 years of age. Luckily some companies, like Flydubai, pay for school fees. They dont however pay for nursery. 

5. My partner has been offered a job in Dubai, and i would like to join him. How do we go about this? 
In order to stay in Dubai for longer periods of time, you have to obtain a residency visa. This is done either through a work place, or if you are sponsored by your spouse. To be sponsored by your spouse, you must be married. It is illegal for un-married couples to live together, but many people do it anyway if they are individually sponsored by their workplace. 

Reading through all this, i can actually see how negative it may sound. This is really not my intention, and i dont want to crush any dreams. I just think it is SUPER important not to be naive, and to realise that living here is VERY different than being on holiday here. Everyday life kicks in pretty quickly, and the formalities that come with being a resident here in Dubai cause a loooooooot of headaches. That being said, Dubai is magical, and i totally get why people want to experience the life here full on. So do your homework, get your shit together, and go for it. Why not? 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremtidsplaner