UGANDA

Livet som online-studerende

Screen Shot 2016-05-25 at 16.33.51

Da vi flyttede til Dubai, og jeg stoppede med at arbejde som stewardesse, skulle jeg have noget at give mig til.

Det var oplagt for mig at optage et studie, i og med jeg pludselig havde en der kunne forsørge mig imens jeg studerede. Jeg vidste også godt, at jeg blev nød til at videreuddanne mig da jeg ikke kunne flyve for evigt (selvom jeg gerne ville), og at børn i fremtiden ville have brug for mindst én forældre på landjorden. Luftfart fylder meget i mig. Det var i den branche hvor jeg ELSKEDE at arbejde hver dag. Det er indenfor det felt, jeg fortsat gerne vil have en karriere, da det er noget jeg brænder for. Derfor skulle jeg også finde et studie der var relevant for hvad jeg vil i fremtiden – og et studie jeg kunne færdiggøre uden at skulle være i danmark særlig meget. Jeg fandt frem til UCN i Aalborg efter en længere søgning på internettet, og valgte at søge ind på Serviceøkonom studiet med Turisme speciale som online studerende. UCN (university college Nordjylland) tilbyder rigtig mange uddannelser, men så vidt jeg ved, er det kun serviceøkonomuddannelsen som udelukkende kan tages online.

Jeg startede på studiet i august 2016. Den eneste dag, hvor jeg har været på ‘campus’ var på opstartsdagen hvor jeg fik lov til at møde nogle af mine medstuderende. Det var dog ikke et krav, og det er faktisk ikke nødvendigt OVERHOVEDET at være tilstede på campus i løbet af uddannelsen. Ingen gang til eksaminerne.

Det foregår således, at de online studerende ‘følger’ en almindelig klasse på skolen, hvor alt undervisning bliver optaget i klasselokalet og lagt op som undervisningsvideoer på en platform hvor man også har adgang til alt undervisningsmateriale. Der er løbende afleveringer, og gruppeprojekter hvor man skal arbejde sammen med andre onlinestuderende der har sammen speciale som en selv. Man har også altid mulighed for at arrangerer møder med underviserne hvis man mangler vejledning. Der er også et par gruppeeksaminer såvel som individuelle eksaminer undervejs. Møder og eksaminer bliver afholdt via skype, og indtil videre har jeg haft gode erfaringer med det. Det er klart, at det ikke altid fungerer optimalt med teknikken, og at der er nogle få hump hen af vejen, men jeg synes at de fleste problemer bliver taget hånd om.

Den største udfordring ved at være online-studerende, er selvdisciplinen. Man skal selv råde over sin tid, og få læst det der skal læses, og set de undervisningsvideoer underviserne ligger op løbende. Der er ingen der holder øje med dig og vi ved jo alle hvor nemt det er at finde 100 ting der lige skal klares inden – og så magter man det ikke.  Jeg er også ked af, at jeg ikke får alt det sociale med, men trods det har jeg mødt nogle ualmindelig søde studiekammerater. Jeg startede ud på studiet med en rigtig god gruppe, som var godt spredt omkring på jordkloden – det kunne godt skabe lidt problemer med tidsforskelle og online-mødetidspunkter, men alt i alt havde vi et fedt samarbejde, og fik hevet nogle gode karakterer hjem. Da jeg så gik på barsel, færdiggjorde de uddannelsen uden mig.

Jeg er nu gået i gang med sidste semester, og bliver færdig til maj. Jeg er heldigvis kommet ind i en ligeså god gruppe, som jeg forlod, og jeg er SÅ lykkelig over det. Vi er alle ligeså drevet som hinanden, og der er ingen der skal slæbes igennem forløbet af de andre medlemmer. Det er jo nemt at lade andre om det, når man arbejder i en gruppe, hvis man ikke selv gider eller har tid.

Når jeg afslutter mit studie, og forhåbentligt kommer i arbejde, vil jeg nok supplere min økonom-uddannelse løbende med nogle forskellige online-kurser. Kender i til nogen gode der giver brugbare kvalifikationer? Kom endelig med forslag, så jeg kan undersøge mulighederne.

 

FORRESTEN – Vi er i gang med at skrive en opgave i min studiegruppe, og vi kunne i den grad godt bruge jeres hjælp til at besvare et kort spørgeskema vi har sammensat. Så hvis du har børn, og har 3 minutter tilovers, må du meget gerne besvare spørgeskemaet her. TAK!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UGANDA