To vegan or not to vegan?

Bliver mit barn syg af at bo i Dubai?

58f2d473-3f44-4784-a59a-e38a90a77036

Vi er hårdt ramt, her i det lille hjem.
Både Victor og jeg har været på skadestuen og ved lægen på skift de sidste 4 dage pga hoste og ondt i ørerne. Derudover har Victor haft nogle luftveje/vejrtrækningsproblemer af og til over en længere periode – en raslen i brystkassen og en hoste som bare bliver ved med at vende tilbage. Det er SÅ synd for ham, og mega irriterende for mig som bare gør alt hvad jeg kan for at forhindre det. Jeg ved godt, at børn bliver syge. Det er jo nærmest uundgåligt, især hvis det ofte omgås andre børn og derved smitter hinanden konstant.
Der er dog noget som jeg har bidt mærke i – Victor bliver aldrig syg når vi er væk fra Dubai. Han kan godt være snottet og hoste ved ankomst til Danmark for eksempel, men han kommer altid hurtigt over det. Jeg kan fornemme at der lige for tiden er MANGE (især børn) der er syge her i Dubai og de siger at det kommer i takt med at temperaturen udenfor stiger, og der bliver skruet op for aircondition alle steder.

Lige inden Victors fødselsdag i februar, tog jeg ham til lægen, fordi jeg kunne godt mærke at den snottede næse han havde gået rundt med længe ikke lige forsvandt. Han virkede også ualmindelig irritabel og muggen, og lige pludselig fik han feber efterfulgt af udslet over hele kroppen. Det viste sig at han havde fået roseola virusen OG kæmpede med ørebetændelse. Han havde også meget slim i brystkassen, som skulle løsnes ved hjælp af en forstøver. SÅDAN! Heldigvis kom han over ørebetændelsen og virusen med medicin, men raslen i brystkassen forsvandt først da vi kom til Thailand, til trods for han skulle have den dumme maske på 3 gange dagligt.

Det skal lige siges, at hverken A og jeg har allergi eller astma. Heller ikke i den nærmeste familie. Jeg har dog været MEGET bekymret for om Victor har, pga hans tilbagevendende luftvejeproblemer. I fredags endte jeg med at tage ham på skadestuen, fordi han begyndte at hive efter vejret efter et hoste anfald da vi var ude og køre. Hospitalet V blev født for lå lige i nærheden, så min veninde der var med i bilen sagde hun synes vi skulle køre forbi. Han blev tilset af en læge som gav ham noget medicin, og bad os komme tilbage igår for en follow-up og for at tale med en specialist indenfor allergi og astma.

Hvad fik jeg så ud af det møde i går? Ja – at astma og luftveje/vejrtrækningsproblemer er meget meget ‘normalt’ her i Dubai. Det er pga alt det sand, støv, røg og forurening der er i luften, og pga aircondition der kører hele tiden – især om sommeren. Jeg har aldrig hørt at astma er ‘normal’? Jeg synes bestemt ikke det er normalt, eller at det er okay at normalisere det.  Han sagde så også at 90% af de børn der fik stillet diagnosen ‘børneastma’ voksede fra det inden de blev 7 år. Han sagde også at sådan noget som ‘hypersensitive luftveje’ var ret almindeligt. Jeg blev faktisk rigtig ked af det, og det er jeg stadig.
Bliver Victor syg af at vi har valgt at bo her i en periode? Skader det ham ved at vi bliver boende lidt endnu? Skal vi seriøst kæmpe med den skide maske så længe vi er her? Spørgsmålene flyver virkelig rundt i hovedet på mig. Lægen vi så vil ikke give Victor en astma diagnosis. Han sagde derimod at V har bronkitis, som han nu er i behandling for, men Victor virker heldigvis ret upåvirket af det. Det gør ondt i halsen når han hoster nogle gange, og han er lidt mere irritabel – men ellers griner han og leger han som han plejer. Jeg tror også medicinen hjælper ham, men jeg ville være knust hvis det udvikler sig til værre og noget kronisk.

Jeg har fundet en artikel som i også kan læse her (på engelsk), der fortæller om de helbredsudfordringer der er her i området.

Jeg, til gengæld, har været så heldig at få en omgang mellemøresbetændelse toppet op med en grim hoste hvilket jeg nok også kan give vores AC skylden for. Jeg har åbenbart også nedsat hørelse på det ene øre, så jeg skal ind og ha lavet en radiogram på torsdag. Spændende tider forude! haha

Der er virkelig begyndt at blive varmt her i Dubai nu, hvilket gør at folk automatisk er mere indenfor. Jeg håber ikke der er for mange sygdomsepidemier vi skal igennem sommeren over, for det er godt nok hårdt at gå og være syg 🙁

Jeg håber ellers, at i alle har det dejligt hvor end i er!

x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To vegan or not to vegan?