Stepmother

Når folk har for travlt …

Der en del af mig der virkelig ikke gider bruge energi på at skrive dette indlæg. På den anden side, er jeg så provokeret at jeg bliver nød til at lufte mine tanker inden jeg eksploderer.

Når man har en blog, eller en rimelig aktiv Instagram profil (eller kommer fra en rimelig lille og nysgerrig by), så er det klart at nogle personer ikke synes om dig og som får et kick ud af at pille dig ned. Man kan umuligt være vellidt af alle – der findes også mennesker som jeg ikke bryder mig specielt meget om! Jeg har bare aldrig helt forstået hvad det er, man får ud af at skrive nedeladende til en anden person man ikke kender (eller en man faktisk kender, men man har bare ikke nosser nok til at sige det man vil til dit åbne ansigt – ja, jeg har regnet dig ud). At være nedeladende og spydig bag en skærm? Jeg FATTER det ikke.

Anyway, jeg har ’heldigvis’ ikke modtaget voldsomt mange grimme beskeder i den tid jeg har blogget, og jeg synes efterhånden at jeg er blevet bedre til at ’børste det af’. Jeg burde jo være ligeglad med random personers holdning om min person, men lige i dag var der én der fik mig til at tænke en ekstra gang. Ikke så meget om det vedkommende nu skrev var rigtigt, men mere om det var også sådan andre så mig? For i så fald, vil jeg lige benytte lejligheden til at få et par ting på plads …

 

 1. Jeg er ikke fancy – Niks, På ingen måde. Jeg går ikke i dyrt tøj eller spiser ude på dyre restauranter dagligt. Jeg siger ikke at dem der gør, er forkert på den, men det er ikke den måde jeg lever på – og jeg har simpelthen ikke behovet. Eller råd!
 2. Vi svømmer i penge – Heller ikke det, selvom Arttu er pilot og vi bor i Dubai. Jeg ejer nogle designer tasker og sko, og jeg ELSKER dem. Guderne ved jeg ville elske at bruge en masse penge på mig selv, men jeg er taknemmelig for hvad jeg har, og jeg mangler intet.
 3. Jeg er ingen ting uden min mand – Åååååååååh ha. JEG BLIVER SÅ TRÆT! Hvorfor er jeg ikke det? Fordi jeg går hjemme på barsel? Fordi han forsøger? Vedkommende der skrev det her til mig, mente også at Arttu er et skvat – hun må kende os 😉 haha
 4. Jeg er uærlig – Jeg forsøger virkelig ikke at udvise et anderledes billede af hvem jeg er i virkeligheden. Det i ser på mine sociale medier er sådan jeg er. Selvfølgelig deler jeg ikke alt, men jeg mener bestemt ikke at jeg forvrænger sandheden.
 5. Jeg er uintelligent – Jeg er ikke højtudannet, nej. Jeg har en HHX, og snart en serviceøkonom uddannelse bag mig. Til gengæld har jeg vanvittigt meget livserfaring og en masse oplevelser i bagagen.
 6. Jeg er ikke en rigtig blogger – Hvad er en rigtig blogger? Skal alle bloggers have sponsorater, gå i dyrt tøj, få taget 100 billeder i det samme outfit i samme location, taget med et stjernedyrt kamera og som så skal redigeres i timevis? Min blog er et sted hvor jeg kan skrive om lige det jeg ønsker. Jeg bliver ikke betalt.
 7. Jeg skriver dårligt – Tja, dansk er ikke mit modersmål. Jeg indrømmer gerne, at mit skriftlige dansk kunne være MEGET bedre. Jeg beklager.
 8. Jeg går mere op i min egne behov frem for min søns – Wow, goddag mor-politi. Her er jeg uenig, og mere gider jeg ikke sige på det punkt.
 9. Jeg lyver over for mig selv, og jeg er ikke lykkelig i mit forhold – Endnu en der kender mig, åbenbart.  Endnu en der har aaaaaaaalt for travlt. Jeg lever ikke i det perfekte forhold, nej. Jeg har aldrig givet udtryk for andet, synes jeg selv. Mine personlige issues, er mine. Dem behøver andre ikke bekymre sig om. Jeg har styr på det, tak.
 10. Jeg er ikke noget specielt – Det er fuldstændig rigtigt. Det er jeg ikke. Jeg er bare mig, og har det ganske glimrende med det. Jeg tvinger INGEN til at følge mig, hverken her eller på instagram. Jeg er dybt taknemmelig og beæret over at der er nogen der finder min hverdag interessant, men der er ingen der skal læse med hvis ikke de gider. Derfor fatter jeg ikke hvorfor folk kommer med sådan nogle latterlige kommentarer. Siden man læser mit blogindlæg, må det være fordi det rager dig? Just saying.

 

Nå nok om det. Jeg ved at ’haters’ er en del af pakken, og at folk har alt for travlt med alle andre end sig selv. Det er så nemt at sidde der bag en skærm og skrive noget ondskabsfuldt til et andet menneske. Det siger mere om personen der skriver det, og det manglende selvværd der tydeligvis fylder en del. Fra nu af vil jeg slette og blokere dem, der går til angreb på mig selv og min familie i offentligt forum. Ikke fordi jeg ikke kan tage det, men fordi jeg simpelthen ikke gider fylde mit hoved med så meget negativitet. Hvis man vil sige noget knapt så sjovt til mig, må i meget gerne skrive privat, og så kan vi tage en sludder 😉

Nu vil jeg vende tilbage til min dejlige og skønne familie, som egentlig også er dysfunktionel og mega ude af balance til tider. Vi skal vidst have kinesisk takeaway i aften fordi jeg er for jysk og nærig til at tage ud og spise endnu en aften 😀 haha

12 kommentarer

 • Anonym

  Ooookay – her kommer det så!
  Kære Mai, jeg har gået og kogt på denne her kommentar i nogle uger, siden dit fantastiske indlæg om det uperfekte forhold. Jeg følger med hjemme fra Silkeborg, og har vidst hvem du er i nogle år efterhånden. Du ved nok ikke hvem jeg er, men det håber jeg egentligt, at du bruger til at underbygge det kompliment det her er!

  Hold nu helt kæft, hvor synes jeg din blog er sej, sjov, ærlig og alt muligt andet! Du har fuldstændig ret i, at her er frygtelig nysgerrigt, og at alle altid vil vide alt. Der er ind i mellem også fortalt historier om dig, og jeg kan kun sige – din blog har skudt ALLE mine 16 årige ungdomsfordomme om dig fuldstændig til jorden! I bund og grund handler størstedelen nok om misundelse, både fordi du er smuk og lader til at have det godt og sjovt meget af tiden.

  Jeg har fulgt med i nogle år efterhånden på insta også, og begge steder virker du til at være en fantastisk jordnær, humoristisk og sød pige. Jeg håber, at du er i stand til at ignorere kommentarerne, som der sikkert er mange af.

  Hvert af dine indlæg er med til at øge min respekt for dig og det liv du lever, der nok ser sødt ud – men som du beskriver på en SÅ ligetil og ærlig måde, at det virkelig rammer en! Og styrke min tro på, at det er okay at reagere når nogen gør en vred, andre skændes også (selvom de ser perfekte ud på insta) og at bonusforældre kan være en kæmpe succes.

  Det blev en frygtelig lang smøre, som egentligt kan koges ned til, at for hver af de der (skod!) kommentarer, tror jeg på der findes MANGE flere komplimenter til dig, din familie og din blog – for hvor er den virkelig en fornøjelse!

  Et oprigtigt tak for at give svar på tiltale i dette indlæg, og adressere mange andre vigtige emner!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Steenkjær

   Hold nu op, hvor har denne kommentar gjort mig glad helt ind i hjertet.
   Først og fremmest, så vil jeg gerne kende dig – du har et utroligt stort hjerte, siden du kan skrive sådan til en du ikke kender, og løfte mit humør så voldsomt.

   Jeg ved, at mange har deres holdninger og meninger om mig i Silkeborg. Jeg er nok selv skyld i mange af dem fra mine smarte ungdoms-år (jeeeeesus), men jeg tør påstå at størstedelen af folk der går med de meninger ikke kender mig personligt. Jeg er langt fra perfekt, men ikke så slem 🙂

   Lige mht det her emne, så ville jeg ønske jeg bare kunne være ligeglad og se den anden vej – det er bare svært når man føler sig så personligt angrebet, og man bliver behandlet på en måde som er ganske unfair.

   Endnu engang tak for et kæmpe smil på læben, og tak fordi du gider læse med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • R

  Haha kan ikke lade være med at tænke, at du må have lidt “fame” i vedkommendes øjne siden behovet for at rakke ned er til stede. Ellers ville vedkommende vel bare tænke, at du var ligegyldig = unfollow, videre, ingen grund til at spilde tid på dig. 😅
  Håber din fangirl skriver direkte til dig næste gang. Så slipper vedkommende da i det mindste for, at bruge endnu mere tid på at udtænke fake e-mailadresser end vedkommende i forvejen bruger til, at skrive platte og barnlige ting og tænke på dig og dit liv. 😝

  I øvrigt high five for, at du skriver om andet end “the perfect life”, som vi alle alligevel godt ved ikke findes. 🙌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Steenkjær

   Haha, jeg ved det ikke. Tror ikke det er fame, det handler om. Tror mere at vedkommende keder sig HELT enormt, og måske misunder at mit liv har lidt mere indhold end sit eget. Jeg ville ønske min fangirl bare kom og sagde tingene til mit åbne ansigt. Det kunne jeg muligvis bruge til noget 😉

   Og high-five tilbage! Er glad for du gider læse med om andet end materielle ting.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Sigaard Karstenskov

  Jeg kommenterer normalt ikke på blogs. Men lige netop her – er det på sin klare plads at give dig Mai en kæmpe 👍🏻. Jeg følger dig tilfældigt, (din søn er på alder med min niece), og jeg fandt senere ud af, at du må være Kaj og Elses barnebarn (jeg boede i min barndom på Sankelmarksvej) og kendte også Kaj fra JB, (hvor min mor arbejdede). Du har en dejlig uproblematisk tilgang til livet, og det er befriende. Din verden kan virke glamourøs, og du går også op i dine looks – men du er lige præcis en af dem, jeg kan holde ud. Din facon, sprog og intellekt er alsidigt og favnende og vidner om, at du er kvik. Hvor er det fattigt at skrive de kommentarer om dig! Bliv ved uændret – du gør det godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Steenkjær

   Hej Anette!
   Tak for din besked. Hvor er det en lille verden, og super hyggeligt du kender mine bedsteforældre. Jeg boede selv på sankelmarksvej i en kort periode, og fik mange historier fortalt om ‘dengang’. Tak for dine rosende ord – jeg gør i hvert fald mit bedste for at være så reel som muligt, i en verden hvor folk har travlt med at se ud af noget man ikke nødvendigvis er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Hej,
  synes det er grinagtigt at folk kommenterer sådan, kan ikke tænke på andet end at nogle folk må virkelig have et selvværd/ selvtillids complex – som resulterer i at du bliver syndebukken. Fx det med intelligens, uddannelse definere ikke intelligens… Og det er bare generelt småligt, at bare fordi du poster billeder af glamourøse ting at folk så tror at du er gold digger osv. Jeg synes det er sejt og overskudsagtigt at du træner, studerer og er MOR på samme tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Mai,

  Man kan sagtens være intelligent og ikke nødvendigvis højt uddannet. Og at være højt uddannet er ikke nødvendigvis det samme som at være intelligent.
  Jeg synes du lyder meget fornuftig, moden og reflekterende som menneske og som mor. Det er også en del af det at være intelligent.

  Derudover, så er dit danske, på skrift, ikke dårligt! Du formulerer dig bestemt ikke forkert eller anderledes end en person med dansk som modersmål. Så du behøver slet ikke have dem bekymring næste gang du skriver en tekst eller laver et indlæg. Vi har forskellige interesse – nogle elsker at skrive og kommunikere, andre er mere til matematik eller håndbold 😊

  Kunne godt lide dit ærlige indlæg om dit og Atturs forhold, det er jo sådan vi andre også har det 😊 Beundrer jer dog alligevel her fra sidenlinjen – både på bloggen og på Instagram.

  God aften fra hvor jeg er,
  Hilsen C, en læser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Steenkjær

   Hej Camilla

   Du har så ret mht intelligens, og tak for dine rosende ord. Det varmer meget, at jeg har givet det indtryk.
   Forhold-indlægget var meget længe ventet, tænker jeg. Det er vigtigt at folk ikke går med en usund tilgang til realiteten, og dermed ødelægger et egentligt meget fint forhold grundet for høje forventninger. Vi er alle mennesker, selv dem der ser helt perfekte ud.

   God aften til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siiri Højmark

  Sådan, Mai! Du er sej og fandme modig, for det kræver faktisk nosser at være det man nu er, uden at tegne det perfekte billede på de sociale medier. Jeg kunne ikke være mere uenige med dine haters.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Hej Mai.
  Jeg læser normalt ikke din blog men følger dig på Instagram med stor interesse. Det her er det første jeg læser herinde, og jeg synes, det er vildt godt skrevet! 🙏🏼 Jeg kan kun give dig ret i dine holdninger om haters.
  Jeg synes, du er vildt inspirerende, og du gør det godt – især som mor.
  Hilsen Carina.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Maaaaaai – preach sister!
  Der er altid Haters – hende du omtaler lyder som en rigtig klassisk én af slagsen. Misundelse er en grim ting 😀 You go girl, elsker at følge dig og dit liv! Har selv været expat-wife og kender bagsiden af medaljen.. Bliv endelig ved med både insta og din blog – vi er nogle som labber det i os 😉 kram

  Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stepmother