Top 5 baby must-haves

To vegan or not to vegan?

13

I realiteten lyder det fuldstændig absurd i mine øre. Jeg havde aldrig nogensinde overvejet OVERHOVEDET at følge en vegansk diæt før, eller en speciel diæt i det hele taget. Der skete dog noget i søndags da jeg lå der på briksen hos min vippe-dame i 1,5 time, hvor hun fik sat skub i nogle tanker.

Hvorfor?
Jeg har alle dage spist kød, og 2 af mine 3 hovedmåltider i hverdagen består gerne af noget med dyr. Til morgenmad spiser jeg enten havregryn med skummetmælk og bær, eller græsk yoghurt med mandler og frugt. Jeg er dybt afhængig af mælk i mine 3 kopper kaffe hver morgen, og soya mælk sidder mig langt ud af halsen. I kan godt se, at min diæt som den er nu, er langt fra vegansk … og at det her bliver stejlt op ad bakke.
Jeg har bare kunnet mærke en ubalance i min krop i et godt stykke tid nu, hvor jeg blandt andet føler mig uoplagt og oppustet meget af tiden. Derudover har jeg haft umådeligt svært ved at smide mine sidste 4 graviditetskilo, og selvom meget af det hænger sammen med at mine ture i træningscenteret sker for sjældent, så tror jeg virkelig på at en generel ændring i min kost kan være vejen frem. Jeg kom til at snakke med min vippedame netop om dette, og hun har haft det på samme måde engang. Hun prøvede at leve på en vegansk-diæt i noget tid, og hun fortalte at i løbet af et par uger havde hun det fantastisk (og hun ligner en million). Jeg vil se, om det også kan hjælpe mig.

What the health
Okay okay okay. Har i set den dokumentar? Personligt, synes jeg størstedelen af den var overdramatiseret og amerikaniseret. Jeg vil vove at påstå, at det er meget få steder i verdenen der spiser ligeså usundt og forbehandlet mad som de gøre i USA. Jeg har også læst en masse kritik af den, hvor producenterne bliver beskyldt for at have manglende kilder og belæg for det der bliver fremlagt. Når det så er sagt, fik jeg kvalme en del gange da jeg så den, og synes meget af det giver udemærket mening. De dyr vi spiser bliver proppet med alt muligt, som vi forbrugere ikke ved en DYT om – det er sgu lidt ulækkert at tænke på. Jeg fik at vide, at så snart jeg så den dokumentar, ville jeg garanteret miste lysten til at spise kød fuldstændigt. Det skete ikke. Lysten til smagen af kød er der stadig.

Min plan
Jeg har, trods min kærlighed til kød og mejeriprodukter, besluttet mig for at skære det ud af min diæt i en måned. Jeg vil dog ikke være så fanatisk, at jeg holder mig helt fra fødevare hvor æg og mælk indgår som brød, hvilket er ret begrænset siden jeg sjældent spiser brød. Både som en slags ‘urensning’, men også for at udfordre mig selv. Jeg vil se, om jeg har rygrad nok til at gennemføre sådan en diæt i en måned, og så se hvordan jeg har det indeni undervejs og efter forløbet. Hvorfor ikke gøre det 100%, tænker du måske? Jeg har tænkt mig at være ret ‘striks’, men jeg vil også være realistisk – jeg kommer ikke til at udspørge alle tjenere om hvad der er i brødet eller dressingen når jeg er ude, så mon ikke der ryger noget ‘skidt’ indenbords. Jeg har lavet mine lektier (jeg er dog stadig langt fra en ekspert på kost og ernæring), fundet en masse gode opskrifter jeg kan støtte mig op af så jeg ikke bliver skudt ud af gamet for hurtigt, og en masse motivation. Jeg har blandt andet læst at personer med min blodtype (0 res negativ), bliver opfordret til at spise kød mere end dem med en anden blodtype, og jeg muligvis kan gå hen og blive dårlig af det? We will see. Jeg ved dog at jeg kan få meget af det protein min krop har brug for igennem en plantebaseret kost.

Jeg ser det ikke som en livsstilsændring, men mere som en eksperiment i første omgang. I dag er dag 2 ud af 30, og jeg må indrømme jeg allerede er lidt presset! haha

Jeg vil vildt gerne høre om jeres oplevelser med en vegansk-diæt. Kunne i mærke forskel inden? Tabte i jer? Fik i mere energi? Har i gode fif og opskrifter jeg kan bruge?

Jeg vil løbende dele ud af mine tanker og de forskellige opskrifter jeg bliver glad for den kommende måned, så jeg håber at i vil følge med!

x

 

 

ENGLISH

In all honesty, it sounds completely ridiculous to my ears. I have NEVER considered following a vegan/vegetarian diet, or any diet really. However, after i 1,5 hour eyelash extension session last weekend, my lash-lady got some thoughts going in my head..

Why?
I have always been a meat eater, and most of my meals are based on meat – everything else is just extra. For breakfast i eat oats with skimmed milk and berries, or greek yoghurt with almonds and fruit. Im pretty addicted to my three cups of coffee in the morning, and i cant have them without milk – soya milk isnt my kind of thing (im being polite here). So you can see, my diet is far from vegan friendly. I have felt some kind of imbalance in my body recently, and i feel bloated most of the time. Ive also had a hard time getting my post-pregnancy body back, and even though that is mostly due to my gym routine being completely random and non-consistent, i do think that a change in diet can help me on track. My lash lady told me she had felt the same previously, and everything changed when she went vegan – she also looks like a million dollars, so perhaps it isnt all talk?

“What the health”
Have you seen this documentary? Ive heard so much about it, but never really bothered to watch it until monday evening. Personally, i think most of it is pretty overdramatic and americanised. I dare to say that most countries around the world dont live as unhealthily as they do in America, and i’ve never eaten much processed meat. Ive read a lot of criticism of the documentary, where the makers have been accused of not having anything to back up their claims, but i do feel that a lot of what is said is pretty undeniable. The meat we eat has been injected with all sorts of things, we as normal consumers know NOTHING about – its actually quite disgusting to think about. I was warned, that id probably not want to touch meat again after watching the documentary, but thats not the case. I still crave my meat. 

My plan
Despite my love for meat and dairy, i have decided to cut it out of my diet for a month – starting today! Im doing it as a ‘cleanse’, but also to challenge myself. I want to see if i have the determination and will power to stick with it and see it through. Im interested to see how my body reacts, and whether i can feel better on the inside when i live on a plant-based diet. Ive done my homework, and even though im no nutritionist or expert, i feel confident that im well prepared. I can get my proteins from other things, and the recipes i have found will hopefully prevent me from ‘failing’, when things get a bit complicated and i have cravings. My friend also told me that people with my blood type (0 res negative) actually are recommended to eat more meat than others, and that i could possibly feel a bit sick from cutting out meat – we will see. 

I dont see this as a lifestyle change, but more of a challenge and experiment. I would love to hear some of your personal experiences with a vegan-diet. Could you feel a difference? Did your body and mind change? Did you loose weight? Get more energy? Any good tips or recipes you want to share?

I will share my experience throughout the month on my Intsagram, so stay tuned! 

Wish me luck x

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 5 baby must-haves