BACK TO WORK!

1 måned som veganer …

screen-shot-2018-04-13-at-15-34-33

 

I må undskylde stilheden her på bloggen. Jeg har været plaget af ørebetændelse, influenza, eksamensræs og alt muligt andet der sker i mit liv som ikke er særligt sjovt. Jeg håber snart der kommer noget ro, så jeg kan trække vejret og lande på jorden igen.

Oveni alt det ovenstående, har jeg også haft det lidt sjovt med det her veganer-liv jeg har valgt at leve i en måned (læs: sjov og sjov). I dag er det overstået, og jeg ville lyve hvis jeg sagde det havde været nemt. Som jeg skrev i indlægget her, så bestod de fleste af mine måltider inden dette eksperiment af kød …. og/eller mejeriprodukter. Jeg havde altid noget jeg kunne spise eller lave lynhurtigt, men på en vegansk-diæt er det langt mere krævende. Jeg har ladet mig fortælle at de danske supermarkeder har massere af valgmuligheder hvad angår vegansk mad og fødevarer, men det er noget mere begrænset her i Dubai, underligt nok. I og med jeg har haft så meget om ørerne, har mit overskud også været noget mindre end det plejer, hvilket nok har gjort det hele mere uoverskueligt. Med det sagt, har også et par tilståelser; Jeg har slet ikke fundet mælk jeg gider drikke i min kaffe om morgenen, så der kommer stadig en lille bitte smule skummetmælk indenbords (sorry, men havremælk, rismælk og alt-muligt-andet mælk er bare ikke noget for mig). Der er måske også kommet lidt revet ost på min aftensmad nogle gange når det hele blev for kedeligt (hovsa). Derudover, har jeg spist en kyllingeret med massere af fløde og ost en lørdag hvor jeg havde de ledeste tømmermænd, og det var det eneste jeg kunne overskue at spise. Jeg skammer mig!!! MEN, når det er sagt, så er det det eneste tidspunkt jeg har spist kød i 3 uger og jeg har slet ikke spist yoghurt eller æg heller, så jeg synes selv jeg har klaret det ret godt 😉 Jeg har også læst at ost og mælk er også det der er sværest at undvære, da det er ligeså afhængighedsdannende som herorin!

screen-shot-2018-04-13-at-15-35-02
screen-shot-2018-04-13-at-15-42-05


Hvordan har jeg det så?

Jamen, jeg har det godt! Jeg har ikke fået trænet særlig meget, men jeg har stadig formået at smide næsten 3 kg. Jeg er heller ikke så oppustet som jeg var før, og jeg er heller ikke ligeså træt. Den første uge var jeg sulten hele tiden, men det er blevet meget bedre. Hummus, quinoa, grøntsager, frugt – det er stort det jeg har levet af, i alle mulige sjove afskygninger. Jeg har været virkelig god til at lave kæmpe portioner af grøntsagssuppe med kokos creme, men jeg må også erkende at jeg har været ved at brække mig på tredjedagen hvor jeg har spist det til frokost og aftensmad. Jeg fik nogle rigtig gode opskrifter inde på plantepusherne’s blog – det er alligevel ret imponerende hvor mange kødretter man kan lave, uden kød.

screen-shot-2018-04-13-at-15-34-48
Det der er kommet mest bag på mig, er at jeg virkelig ikke har haft svært ved at skære kød fra min diæt (udover den dag med tømmermænd). Mejeriprodukter, til gengæld, har været mit største problem. Mælk, yoghurt (soya og kokos yoghurt er en no no), OST, smør ……. OST!!!! Jeg har været dybt frustreret flere gange over ikke at ‘måtte’ indtage de ting, selvom jeg ikke har overholdt veganer-reglerne 100%. Jeg synes ikke de erstatninger jeg har fundet, har været ‘gode’ nok til at fylde det tomrum de har efterladt i min dagligdag (dramatisk, hva?)

Noget andet der virkelig har overrasket mig, er hvor sindssygt nemt det er at være usund samtidig med at være veganer! Oreos, pommesfritter, slik … vegan!

Men hvad så nu?
Jeg må ‘desværre’ erkende, at jeg aldrig bliver hverken vegetar eller veganer. Jeg kommer dog helt sikkert til at lave en mærkbar ændring i min kost og mine spisevaner. Jeg er blevet meget mere bevidst om hvad jeg indtager, og ikke mindst hvilken effekt det har på min krop. Derfor kommer jeg til at skære væsentligt ned i det kød og mejeri der indgår i min diæt, da jeg kan mærke det har hjulpet på mange af de ting jeg har kæmpet med. Så må vi se, om de vender tilbage sammen med kødet – i så fald må jeg lige genoverveje situationen.

Bloggen kommer til at stå lidt stille i den kommende periode, men der er en årsag bag, og den får i at vide når tiden er den rette, og jeg kan overskue det.

Mai x

2 kommentarer

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BACK TO WORK!