1 måned som veganer ...

Vi smelter!

5b391f9e-c34c-42f2-afc1-592240fb8366

Jeg ved ikke, om min daværende ammehjerne har slettet min hukommelse fra et år siden, men jeg husker ikke at der var så varmt i Dubai i april allerede. Sommeren er virkelig på vej, og det kan mærkes. Solen er skarpere, luften er tungere og her er virkelig varmt. I går kom vi op på 37 grader, og jeg synes det er fuldstændig urealistisk at vi højest sandsynligt kommer op på 45-50 grader i juli/august. Min veninde er hernede på besøg i nogle dage inden hun skal videre til Sri Lanka, og hun har kommenteret luften flere gange – altså hvor tung og fugtig den er. Det er lidt noget andet end Danmark!

Vidste i, at de fleste strandklubber lukker simpelthen over sommeren, fordi her bliver så varmt folk ikke kan holde ud at være her? Jeg plejer at sige at man skal holde sig væk fra Dubai mellem maj-august, for ikke at få en dårlig oplevelse. Det er jo en skam ikke at kunne opleve Dubai fra dens bedste side. De fleste holder sig indendørs eller forlader stedet henover sommerperioden, og når man har en 1,5 årig med krudt i røven og sarte luftveje, så er det VIRKELIG op ad bakke.

Ramadanen starter også mit i Maj, så det betyder at Dubai går lidt dvale. Sidste år var der kun få restauranter udenfor hotellerne der havde åbent om dagen. Man måtte ikke drikke/spise i offentligheden inden solnedgang da det selvfølgelig er et muslimsk land og folk faster. Selv de restauranter der holder åbent skal dække deres vinduer til, for ikke at ‘friste’ de fastende! Jeg har stor respekt for den muslimske tro, og synes det er vigtigt at have respekt for der hvor man er –  jeg synes dog også det sætter store begrænsninger for turisterne der befinder sig i Dubai, og at det er en skam at opleve Dubai under Ramadanen da man umuligt kan få den oplevelse man er kommet efter. Jeg har hørt at myndighederne hernede vil forsørge at gøre Ramadan perioden mere ‘frit’, da de er bange for det kommer til at påvirke EXPO 2020, men der er ikke kommet en officielt udtalelse endnu. Det håber jeg virkelig de gør, mest af alt for Dubai’s økonomi – jeg tør slet ikke tænke på hvor mange penge restauranter mister under ramadanen.

Jeg glæder mig nu vildt meget til at komme hjem til Danmark sidst på måneden og trække vejret heeeeelt ned i lungerne, og ikke mindst være omringet af dem jeg elsker allermest. Det bliver skønt!

Mai x

 

ENGLISH:

Im not sure if my breastfeeding brain erased my memory of summer last year, but i honestly dont remember it being this hot already in April. We can definitely feel summer creeping up on us – the sun is sharper, the air is heavy and it is reaaaaaaaally hot. Yesterday temperatures reached 37 degrees, and the thought of it spiking to 45 over the coming months is completely incomprehensible. Even my friend who is visiting at the moment has mentioned hundreds of times how heavy the air is. 

Did you know that most beach clubs close down during the summer months, because people cant handle being in the sun for too long anyway! The sand under your feet leaves you with burns! I usually tell people to avoid coming to Dubai from May – August, in order not to have a bad experience here. Expats living here quite often leave Dubai for months at a time during the summer to escape the heat – especially those with smaller kids. I mean, having a 1,5 year old inside who suffers from sensitive airways is a real up hill struggle. 

The month of Ramadan is also just around the corner, which pretty much means that Dubai goes into partial-hibernation. Due to Muslims fasting (and Dubai being a muslim country, lets not forget), then it is not allowed to eat or drink in public before sundown (even on beaches) – muslim or not. There is also only a very limited number of restaurants outside of hotels who are open during the day time, and those who do stay open are boarded up so that they cannot be seen from the outside!!!! It seems so shady. I really think its a shame for tourists to come here during this time, since Dubai is only a shadow of its self. You definitely wont get what you came for. I have heard though, that the government is looking to ‘loosen’ restrictions during the ramadan, since they are afraid it will effect EXPO 2020 – which it without a doubt will, if they dont change the rules. 

Anyway, i cant wait to get to Denmark at the end of the month and breathe some nice fresh air deep into my lungs. It will be amazing – i never take nature for granted anymore 😉 haha 

Mai x  

1 kommentar

 • Marianne

  Vi var i Dubai i starten af marts og der havde vi 3 dage med blæst,lidt regn og faktisk så koldt vi måtte gå i langærmede bluser og lange bukser.
  Altid noget poolen var varm.
  Vi blev så heldigvis ikke solskoldet . Vi regnet med det var ok varmt .
  Man har svært ved at forstille sig det bliver så varmt puha puha .
  Dejligt du snart skal hjem til DK

  Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 måned som veganer ...