Et nyt kapitel

Kære Danmark

img_9939

Det er faktisk ret underligt at være tilbage i Danmark ‘for good’. Jeg har boet i udlandet rundt regnet de sidste 4 år, og selvom jeg har været i Danmark på ferie relativt ofte, har jeg altid vidst jeg skulle ‘hjem’ til der hvor jeg boede.

Nu ved jeg godt at jeg er hjemvendt hvor landet viser sig fra sin bedste side (hooooold nu kæft noget lækkert vejr der har været de sidste par dage), og at her ikke altid er ligeså skønt at være, men man sætter virkelig pris på Danmark når man har været væk i noget tid. Det er her jeg føler mig allermest hjemme. Lille bitte DK, som de fleste fra udlandet ikke kan placere på et verdenskort.

Jeg synes der er mange ting, både store og små, som man tager for givet i Danmark – eller det gjorde jeg i hvert fald engang. Naturen, luften, råvarerne i butikkerne, velfærdssamfundet, ytringsfriheden, ligestilling … jeg kunne blive ved. Man får et nyt perspektiv, når man ikke har de ting i dagligdagen. Derudover er det bare SÅ dejligt for Victor og jeg, at vi er i nærheden af venner og familie, hvilket er noget jeg så inderligt har savnet.

Jeg har fået nogle fantastiske veninder ud af mine år i Dubai. Nogle veninder for livet, hvis jeg selv skal bestemme det. Jeg har aldrig følt, at jeg skulle være noget jeg ikke er, når jeg er sammen med dem. I Dubai kan det lynhurtigt komme til at handle om hvem man kender, hvilken taske man går med, og hvor mange penge man har – det er slet ikke mig! Jeg sætter selvfølgelig pris på lidt luksus ind imellem, og kan godt lide at tingene skal ‘være i orden’, Men måske er jeg gået hen og blevet for ‘jysk’?  Jeg har i hvert fald aldrig følt at jeg helt passer ind i Dubai? Jeg synes der er et konstant press til at man skal leve op til en masse? Muligvis hænger det også sammen med at jeg har været i et forhold med en der slet ikke går op i sådan noget, alt den tid jeg har boet i Dubai, men jeg blev også gravid med Victor relativt hurtigt, hvilket helt automatisk satte nogle begrænsninger for at leve det sjove Dubai-liv. At blive mor fik mig virkelig også til at indse hvor meget af et familiemenneske jeg rent faktisk er, og det har i den grad også fået mig til at tage et stort skridt tilbage og kigge på mit liv, og genoverveje hvad der i virkligheden er vigtigt for mig og hvad jeg ønsker for mit liv – og Victors.

Min tid i Dubai var fantastisk, på godt og på ondt. Jeg har oplevet vanvittigt meget, og jeg har været enormt privilegeret. Det hele kører med 100km  i timen i Dubai, og landet hænger sammen på en helt anden måde end det gøre i de fleste andre steder. Her tænker jeg på ganske almindelig ting, der kommer med at bo et sted; Love, regler, normer. Jeg må være ærlig og sige, at det ofte har siddet mig langt ud af halsen. At bo i Dubai, og være på ferie der er to VIDT forskellige ting … remember that.
Med det sagt, er der faktisk en ting jeg allerede savner ved Dubai, og det er helt klart serviceniveauet som er vanvittigt højt uanset hvor man tager hen. Hold nu op, hvor bliver man lige bragt ned på jorden igen, når man bevæger sig ud her i Danmark 😉 haha

Der var en der skrev noget til mig forleden, som virkelig fik mig til at smile. Hun skrev: Livet som ‘almindelig-pasta-salat-dansker’ kan også være rigtig godt. Det har hun fuldstændig ret i.
Jeg glæder mig til at leve et mere ‘almindeligt’ liv, med struktur og ro. Jeg glæder mig til at jagte tilbud i Rema og Føtex, at aflevere min søn i institution, gå ture med ham i skoven, se ham lege i mudder, se min familie så ofte jeg ønsker, og proppe mit køleskab med rugbrød, pålæg og mathilde kakao.

x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et nyt kapitel