Home sweet home

Hvad er søvn?

Okay mammas, nu kommer der lige et desperat råb om hjælp, så kom gerne med alle jeres guldkorn…

Victor, min kære smukke søde og fantastiske dreng, er ved at drive mig til vanvid.

Nu skal jeg ikke brokke mig alt for meget, for han er virkelig nem at putte om aftenen. Han får sin nat-flaske, jeg ligger ham i sengen med sin sut, jeg siger godnat, og jeg går ud. 9/10 gange, hører jeg ikke noget fra ham før han vælger at starte dagen, inden fanden får sko på, og ellers vågner han bare en enkelt gang, fordi han ikke kan finde sin sut eller drømmer. Jeg kan tælle på én hånd, hvor mange gange i hans snart halvandet-årig liv, jeg er blevet nødsaget til at tage ham op af sengen om natten for at trøste ham.
MEN – vores dag herhjemme starter mellem 4.30-5.30 om morgenen, og jeg er IKKE fan af det.
Han har egentligt alle dage været et A-menneske (no idea hvor han får det fra), men han har taget det til et heeeeeelt andet niveau, den seneste måned. Hvem i alverden gider stå op så tidligt? Jeg havde egentlig også glædet mig til at han sov lidt længere, efter han startede i vuggestue, men næææææh nej – det er bare gået i den helt forkerte retning.

Det er uanset hvornår han går i seng, om det er kl18 eller kl21, og selv hvis han har været i gang hele dagen. Han sover bare ikke længere! Jeg kan ikke få ham til at falde i søvn igen, selvom han er ret træt, og han skal helt sikkert sove en lille time igen INDEN jeg afleverer ham i vuggestuen, for ellers er helvede løs.

Hvad kan jeg gøre? Jeg kan nærmest ikke hænge sammen, hvis ikke jeg sover en time midt på dagen, og så kan jeg jo ikke sove igen inden kl23.

Please, der må være en der har nogle tricks i ærmet, inden jeg taber sutten fuldstændig?!

Kys og kærlighed

x

4 kommentarer

 • Mie

  Kram til dig Mai! Det kunne være mig der skrev det opslag 😴 Min søn har også alle dage været et A menneske (læs kl 7) og begyndte ved 15 måneders alderen at stå op kl 5 og sådan er det stadig 😫 han er 20 måneder nu 😶. Jeg har prøvet alt og intet virker.. mere mad om aftenen, ekstra væske inden sengetid, total mørklægning i soveværelset, putte kl 21, putte kl 18.30, rykke hans lur, vække ham fra lur.. whatever.. kan vitterligt snart ikke finde på mere 😫😴 Vi har dog besluttet at vi først står op kl 6 og der er tidligst morgenmad kl 6.30 for at hans mave ikke vænner sig til mad “om natten” så hygger vi i sengen fra 5-6 enten med bog, lidt legetøj eller hvis jeg er mega træt så får han iPad i en halv time 😴🤭 Jeg har desværre ingen råd, men kram herfra! Jeg ved hvor hårdt det er! Knus Mie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Hej 🌸
  Vi har selv en pige på 15 måneder, der siden hun 7 måneder gammel har sovet nøjagtig til kl. 4 hver evig eneste morgen !!
  Vi har ikke en eneste gang, sovet længere end det, så jeg kender det alt for godt ! Og faktisk har det kun resulteret i dårlige morgener, hvis hun er puttet senere end 19.30.
  Jeg har ingen råd, kun at jeg vil tænke på dig imorgen tidlig og mindes, at jeg ikke er alene i båden 🤪
  Det er vidst først omkring 3 års alderen, at søvn behovet vokser hos de små .. Så giv en shoutout, hvis nogle af dine læsere har guld i ærmerne 💥
  kh. en trofast læser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hvor meget sovet han i løbet af dagen? Måske der kan skæres lidt ned? Hos os gav det bedre nattesøvn hos ungerne (især om sommeren) at lufte godt ud i deres værelse om aftenen og have mørklægningsgardin, så der ikke blev for varmt og lyst på værelset i morgentimerne.
  Min søn vågner også altid tidligt uanset hvad tid han kommer i seng og har altid gjort det -og nu jeg tænker på ham, så var han altid dødsulten så snart han vågnede -måske det også gælder for Victor? Så kan du prøve at have noget nemt til ham, så snart han begynder at vågne lidt og håbe på, at han kan putte lidt mere, når han har fået lidt mad/drikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hvordan sover han lur i løbet af dagen ? Hvis han sover lur flere gange i løbet af en dag, tænker jeg at man skal prøve at han kun får én lur 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Home sweet home