Dear Dubai

Vuggeren

25e3ff0d-9337-4426-bd82-0bd5a8bc728e

Hey mamas

Okay, som i ved er Victor startet i vuggestue. Nu skal jeg ikke prale, men jeg er blevet velsignet med en lille dreng som er enormt tryg, tillidsfuld og meget social. Han elsker mennesker, og er ikke genert overfor fremmede. Han ELSKER at være i vuggestuen, og indtil videre går det over alt forventning. Det er bare sådan, at han skal jo ‘køres ind’ her i starten. Han har været derop 2-3 timer af gangen indtil videre, hvor jeg bare holder mig i baggrunden. I dag fik jeg endda lov til at køre hen i Fitness World og melde mig ind igen (juhuuuu!), men de vil ha jeg kom tilbage efter en halv time. Det gjorde jeg så, men han havde nærmest ikke bemærket jeg var smuttet. Pædagogerne er super søde, men jeg forstår ikke helt deres tilgang til Victor. De kan jo se, hvor godt det går, og hvor tilfreds han er – de påpeger det selv! De siger bare, at den her indkørings-process varer i hvert fald 7-8 dage endnu, hvilket jeg ikke forstår. Alle børn er forskellige, og uden at skulle gøre mig for klog på den pædagogiske verden, så vil jeg mene at alle børn skal håndteres forskelligt, i sådan nogle tilfælde.

Jeg er helt med på, at det hurtigt kan blive overvældende for sådan et lille menneske, hvis de pludselig bliver efterladt med ‘fremmede’ mennesker, men hvordan har jeres oplevelser været?Er der nogen af jer, der har oplevet at der er kommet en form for efterreaktion, selvom jeres unger har virket helt okay i starten? Har i nogle råd jeg kan tage med mig? Hvor længe lod i dem blive i vuggestuen den første periode, når de var ‘kørt ind’?

 

Kys og kærlighed fra hende på udebane.

11 kommentarer

 • Line

  Vores dagpleje mor mener at det der indkøring kan trække for meget i langdrag, så her er Begge tøser kørt ind på tre dage… Synes også at når det går så fint, så er der da ingen grund til det… Og du henter ham jo ikke halv fem og afl. Ham kl. 6….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Qvist

  Hvad var deres begrundelse for at du skulle komme efter en halv time ?
  I starten med min var jeg der .. ligesom du er.
  Så kørte jeg hjem og sagde de skulle ringe hvis der var noget.
  Midt ugen sagde jeg at jeg kom kl 12 eller efter deres frokost. De havde mit nummer hvis hun var utrøstelig…
  Torsdag og fredag hele 8 timer .. De havde mit nr. De skulle også lære at trøste hende.. og ikke bare ringe ved første hulk.
  Men pædagogerne i min vuggestue har ben i næsen og ringede faktisk ikke..
  Ringede selv eller sms’ ede dem hvis jeg vidste det var middagslur. Aftalte De kunne sms mig når hun var vågnet.. Så ville jeg komme og hente indenfor 30 min eller senere hvis hun var i godt humør

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Steenkjær

   For at være helt ærligt, så følger jeg bare trop. Jeg spurgte ingen gang. Det var først efterfølgende da jeg lige gennemgik hele forløbet i mit hoved at jeg stod med et kæmpe spørgsmålstegn. Jeg tænker, at jeg vil gøre som dig, og sige jeg vil smutte lidt længere tid i morgen, og at jeg altid er ved telefonen. Så i næste uge må vi lige revurdere det hele og måske starte med halve dage allerede der.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Mai.
  Jeg kan se at Victor går i samme institution som vores datter, en institution som vi er meget glade for.
  Jeg undrer mig også lidt over hvorfor du allerede skal komme tilbage efter en halv time.
  Men tænkte lidt på om de kender til hele jeres situation? Har du selv givet udtryk for hvordan du synes det går?
  Jeg tænker egentlig at de bare prøver at passe på ham, så det ikke bliver en al for stor omvæltning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Steenkjær

   Ej hvor hyggeligt! Det virker også som en super fin institution.
   Ja, i morgen vil jeg spørge dem om jeg ikke kan smutte lidt længere tid, og se hvordan det går. De kender trods alt forløbet bedst, og har mest erfaring. Jeg føler bare det er til ingen nytte at jeg er der, for han ser mig nærmest slet ikke.
   De kender til hele situationen, så måske vil de også sikre at der ikke sker alt for meget alt for hurtigt, nu hvor han alligevel gennemgår så mange forandringer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Der kom en efterreaktion fra min søn. Det kørte suuuper godt de første 14 dage, men pludselig faldt hammeren. Jeg/vi blev enige om at “det går så godt, så hvorfor blive ved med indkøringen” så den skippede vi efter et par dage. Det var dumt! Mit råd må være at følge pædagogernes råd og indkøring – de kender trods alt den proces allerbedst 🙂 Men ja, det er svært, for alle børn er jo forskellige. Tænker bare; hvis Victor ikke bliver ked af eller berørt af indkøringen, så er det vel bare at føre den til dørs? Ønsker alt det bedste 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Som tidligere pædagogmedhjælper i vuggestue i 3år og mor – så synes jeg det er alt for lang tid indkøring 🙈 som du selv skriver – vi som mennesker er forskellige – ER SÅ ENIG. Måske du skulle foreslå at du var på “hold” så de kunne ringe hvis det blev for meget for V. Eller aftale afleveringen ved 9 tiden også hente ham før lur?
  Nogle vuggestuer er nemme at rykke med – andre er ikke 😂
  Ved ikke om det kan hjælpe – men du har SÅ ret i det du skriver i dit indlæg.
  Min pige havde en lille uges indkæring hvor vi trappede op hver dag og kun var der med hende den første dag. Det fungerede perfekt 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Altså nu har jeg ikke børn, men arbejder med børn. Og jeg vil mene, at hvis du kan se, at han er tryg, og kun skal være der i få timer, kan du roligt smutte. Ofte går det faktisk bedre når forældrene ikke er til stede, da børnene så ikke har det at tænke på.
  Jeg tænker heller ikke, at det ville foregå sådan i en dagpleje.
  Held og lykke med det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvor er det dejligt at det går godt 😊 uden at gøre mig klog på det – så synes jeg det er fin tilgang de har til det. Min erfaring er, at det måske (ikke at det Er det, men måske) men måske kan være for at undgå en reaktion. Nogle børn starter fint ud – men som dagene bliver længere, og de bliver trætte, så kan det være det går op for dem at vi ikke er der.
  Egentlig tænker jeg at små step, selvom det går SÅ godt, er en fin måde at sikre sig, at det ikke er fra den ene dag til den anden. Om en halv time er lige lidt nok når det går godt kan jo diskuteres – men jeg er vild med at det er en institution som også tager ansvar. Jeg har oplevet det andet, hvor de var “ligeglade” – og de kender trods alt bedst til hverdagen på stuen. Held og lykke med din lille supermand 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linnea

  Med Alicia gick det också superbra! Vi hade 3 dagar inskolning och jag kunde också gå iväg de dagarna. Vi fick några veckor efter ett stycke tid där hon var ledsen när vi lämnade henne, men det gick över snabbt när vi hade gått.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Man må bare stole på at de har styr på deres proces, min søn havde det på samme måde med vuggestue start, men vi gjorde som vuggestuen ville have det da det jo er dem som står i det når du ikke er der. Så bare ha tillid til at de ikke er ude på at spilde din tid 😅🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dear Dubai