Dig & mig

Søvnproblemer

I morges lavede jeg en story på min instagram, hvor jeg fortalte om de udfordringer jeg kæmper imod, i forhold til Victor: Nemlig søvn – eller mangel på samme!

Som jeg har skrevet i tidligere indlæg, så har Victor altid startede dagen inden fanden får sko på. Jeg kan ikke huske, at Victor nogensinde har sovet længere end til kl6.30, under almindelige omstændigheder. Normalt vågner han mellem 5-6, og det har jeg vænnet mig til (jeg er stadig ikke tilfreds, men gider ikke brokke mig mere). Han plejer at sove middagslur i vuggestuen omkring 11.30, men sover ikke længere end MAX 1,5 time. Det er sket mange gange før, at han kun har sovet 45 minutter til middag, hvilket selvfølgelig resulterer i en meget, meget træt lille dreng, som er fuldstændig umulig når han bliver hentet. Han kommer i seng mellem 18.30-19, og der har vi aldrig problemer. Han er det nemmeste barn at putte – han kommer i seng, får sin sut og klud, jeg siger godnat, jeg lukker døren… færdig, slut. Det er ikke noget nyt, at han vågner måske en enkelt gang i løbet af natten, men der skal han bare have sin sut, og så sover han normalt videre. Den sidste uge har dog været fuldstændig VANVITTIG!

Som jeg sagde i min morgen-story, så har han vågnet op mod 5 gange om natten, fuldstændig ude af den. Han græder, og jeg kan slet ikke trøste ham. Det starter normalt omkring kl00, og i nat for eksempel, var jeg inde hos ham hver time indtil jeg gav op og tog ham med ind i stuen kl5… Det holder jo ikke i længden.

Jeg fik over 100 beskeder fra forældre, som har været udsat for det samme, eller som står i samme situation som jeg gør – derfor har jeg samlet følgende råd ind, som måske også kan hjælpe andre…

  • Tænder – Måske er han ved at få flere tænder? I så fald, skal jeg bare holde ud, og give ham panodil efter behov.
  • Night terror – Rigtig mange af jer har nævnt night terror, altså ‘natlige angstanfald hos børn’. Jeg har tænkt det samme, da jeg har hørt om lignende tilfælde som det jeg oplever med Victor, og der har natteskræk været årsagen. Jeg har læst, at man ikke skal forsøge at vække barnet under et anfald, men i stedet bare være tilstede. Natteskræk kommer ofte af for lidt søvn over en længere periode, eller når et barn skal fordøje en masse nye indtryk.
  • Samsovning – Nogle af jer har også skrevet, at jeg skal forsøge at tage Victor ind i min seng, og se om det kan hjælpe ham med at finde ro om natten. I princippet, har jeg intet imod at han sover hos mig, men jeg har aldrig gået ind for samsovning. Victor sov i sin egen seng ved siden af mig indtil han var 1,5 måned, og så kom han ind på sit eget værelse (hvor jeg selvfølgelig også var inde 100 gange hver nat, bevares), og det har været sådan lige siden. Vi har svært ved at sove i samme rum, da vi simpelthen forstyrrer hinandens søvn. Jeg synes også det er vigtigt at børn lærer helt fra starten af, at de skal sove i deres egen seng – igen, alle mødre gøre tingene på deres egen måde, og jeg dømmer slet ikke dem der samsover. Det er bare ikke for mig. MEN, når det så er sagt, vil jeg klart give det et forsøge, og se om det kan hjælpe ham, indtil han sover mere roligt om natten.
  • Ørerne – Riiiiiigtig mange af jer har bragt det her på banen. Måske har han noget med ørerne? Det har jeg faktisk ikke tænkt over, da han ellers ikke giver udtryk for smerter når han er vågen, men jeg har besluttet mig for at få ham undersøgt snarest, da det kunne jo godt være at han har væske i ørerne der skal drænes.
  • Kranio sakral terapi – Jeg havde aldrig hørt om Kranio sakral terapi, før i dag. Det er en form for behandling, som skal være med til at frigøre stress og spændingsområder, som kan være årsag til søvnproblemer hos børn. Jeg har helt sikkert tænkt mig at undersøge dette, hvis de andre råd ikke hjælper. Læs evt mere her. 

Jeg håber, at ovenstående også kan være med til at hjælpe andre der står i en lignende situation. Hvis i har flere råd, må i MEGET gerne tilføje dem i kommentarfeltet.

Anyway, wish me luck – håber godt nok ikke det bliver ligeså presset i aften, ellers hænger jeg helt sikkert ikke sammen som menneske i morgen! haha

Godnat fra os

x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dig & mig